lauantai 22. lokakuuta 2016

Pipoja, kaulahuiveja ja pantoja

Siskolta tuli elokuussa tilaus tupsupiposta ja kaulahuivista vanhemmalle tyttärelleen. Langaksi valikoitui Hangon reissulla löytämämme Teeteen Primanova. 

Tein hatun helmineuleena kaksinkertaisella langalla. Kaulahuivissa käytin jostain nappaamaani mallikertaa *2o, 1o takalenkistä, 1n*. Neuloin tasona n. 100cm (viimeisen lankakerän loppuun) ja yhdistin lopuksi tuubiksi. Tämän saa kierrettyä lapselle hyvin kaulan ympärille pariinkin kertaan, niin ei vilu pääse yllättämään kovemmallakaan pakkasella.


Langan kulutus yht. 200g, sukkapuikot 4,5mm ja pyöröt 5mm

Tupsun tein keinoturkiskankaasta. Leikkasin kankaasta ympyrän, tungin keskelle pumpulia ja harsin palloksi. Ihan hyvä tuli ekaksi tupsuksi. Heti kyllä keksin parannuskeinoja seuraavia varten.

Samalla mallikerralla valmistui myös pipo ja kaulahuivi kummitytölleni. Lankana käytin Novitan Hile-lankaa. Unohdin kokonaan kuvata pipon ja huivin, joten sain kuvan takautuvasti kummityttöni äidiltä, joka lupasi myös ommella tupsun pipoon, sillä hänellä oli juuri sopiva jemmassa.


Langan kulutus yht. n.200g, sukkapuikot 4,5mm ja pyöröt 5mm


Näimme naapurini kanssa pomp de lux- kutsuilla ihanan ja simppelin pannan. Koska alkuperäisen tuotteen lanka oli erityisen karheaa, syntyi ajatus tehdä samanlaiset itse. Testineuloin yhden paksusta Lidlistä ostetusta merinovillasta. Minulla oli jäänyt sitä varastoon puolitoista kerää, eli riittävästi yhteen pantaan.


 
Neuloin pannat helmineuleena ja putkena kolmella 3,5mm sukkapuikolla, jolloin pannasta tuli kaksinkertainen. Yhdistin lopuksi päät yhteen, ja neuloin 5-6 silmukan suiron liitoskohdan peitteeksi.




Hopeiseen pantaan käytin Sirverlight akryylilankaa jossa on hieman metallilankaa kimalletta antamassa. Käytin lankaa kaksinkertaisena, menekki alle yksi kerä, eli n. 40g.

Testipanta meni naapurin emännälle käyttöön ja hopeinen päätyi naapurin tytölle päähän. Kuulemma on niin mieluinen että pitää sitä päässään myös sisällä ;) Nyt pitäisi vielä tehdä pikkusiskolle toinen jostain erittäin pehmeästä ja kutittamattomasta langasta. Ja itsellekin ehkä vielä yksi.

Styroksipään pelastin työpaikkani romukopasta. Se sai meiltä uuden kodin ja onkin päässyt heti tekemään mallintöitä pienistä vioistaan huolimatta. Ei meillä kukaan muukaan ole täydellinen.


3 kommenttia:

  1. Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your
    efforts and I will be waiting for your further post thank you once again.

    VastaaPoista
  2. Hello there, simply changed into aware of your weblog
    thru Google, and found that it is really informative.
    I am going to watch out for brussels. I will appreciate when you
    continue this in future. Many other folks can be benefited out of your writing.
    Cheers!

    VastaaPoista
  3. I got what you mean,bookmarked, very decent site.

    VastaaPoista