sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Papan 80-vuotis lahja

Nämä olivat kyllä sellaiset tuskien taival sukat, että.


Päätin siis tehdä papalleni 80-vuotis lahjaksi Merenkulkija-sukat. Olen nähnyt monien niitä tekevän facebookin sukkaryhmässä, ja malli on ollut aina minulle mieluinen... no siis siihen asti kun itse rupesin niitä sitten väkertämään.

Kaavioiden seuraaminen on itselle sinänsä ihan tuttua hommaa, mutta jostain syystä se tuotti näiden sukkien kohdalla minulle harmaita hiuksia. Juuri kun olin saanut kuvion toimimaan, olikin kantapään vuoro. Ihan normi vahvistettua kantapäätä usein tekevänä, ohjeen kantapäästä tuli mielestäni hirmuisen pussimainen. En ollut ensimmäiseen sukkaan ollenkaan tyytyväinen, mutta ajattelin, että teen toisen sukan kantapään sitten omasta päästä, ja katson kumpi istuu paremmin jalkaan.




Lisäjännitystä projektiin toi se, että valmistuneen sukan paino oli 73g, kun loppukerän yhteispaino vyytteen kanssa oli vain 71g.

Kiersin ja kaarsin toista vartta moneen kertaan, jotta sain kuvion istumaan vastakkaiseen jalkaan, vain huomatakseni jo kantapään tehneenä, että minulla oli nyt siis kaikesta huolimatta kaksi saman jalan sukkaa. Uusi kantapää istui kuitenkin jalkaan paremmin, joten päätin purkaa ensimmäisen sukan kerralla nilkkaan saakka. Tein toisen sukan jalkaterästä pari kerrosta lyhyemmän ja lankaa sukan päättelyyn jäi mukavat 10cm.


Malli Merenkulkija
Lanka 7-veljestä
Puikot 2,5mm
Menekki 138g

Omalla, uudella tyylilläkin kantapäästä tuli ilman jalkaa pussimaisen näköinen, mutta istuu jalkaan todella hyvin. Tein siis kiilakavennukset ohjeesta poiketen pohjasta ulospäin.

Sukat ovat istuneet jo kuukauden laatikossa, sillä en ole vain saanut mieltä päätellä näitä. Tänään kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että nyt on korkea aika saada nämäkin valmiiksi asti. Kerästä jäi päättelyiden jälkeen kokonaiset 5g ylimääräistä, joten hyvin riitti loppujen lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti